TARİHÇEMİZ

Okulun Tarihçesi :

Prof. Dr.Şevket Raşit Hatipoğlu Lisesi, Yenimahalle İlçesinde 21 derslikli bina olarak yaptırılmış,

1994-95 eğitim ve öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığının 04.04.1994 gün ve 94/5036 sayılı

onayları ile eğitim ve öğretime açılmıştır.
       Okulumuz 2008 yılında Yenimahalle 75. Bölge Koordinatör Okulu olmuştur.

Okulumuz 2010/2011 Öğretim Yılından itibaren Şevket Raşit Hatipoğlu Anadolu Lisesi dönüştürülmüştür.

Okula Özel Bir İsim Verilmişse Veriliş Amacı :

Prof. Dr. Şevket Raşit HATİPOĞLU, 1942-46 YILLARINDA
Tarım Bakanlığı, 1962-63 yıllarında Milli Eğitim Bakanlığı görevlerinde
bulunmuşlardır. Bu nedenle isimleri okulumuza verilmiştir.

Okulumuza Adını Veren,
PROF. DR. ŞEVKET HATİPOĞLU Kimdir ?

Şevket Raşit Hatipoğlu 1898 yılında Menemen’in Helvacıköyü’nde doğmuş, ilk öğrenimini aynı köyde, orta öğretimini Menemen ve Kırkağaç’ta tamamlamıştır.

Bir yarışma sonucu girmiş olduğu Bursa Tarım Okulu’nu 1915 de bitirmiş.Leipzig Üniversitesi’nde öğrenimini tamamlayarak doktora sınavını bu üniversitede vermiştir.

Daha sonra Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde ve Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde doçent ve profesör olarak görev yapmıştır. 1962 yılında Milli Eğitim Bakanlığı yapmıştır.

Öğretmen, yazar ve bilim adamı olarak Türkiye’nin pek çok genç insanını yetiştirmiş olan Prof. Dr . Şevket Raşit Hatipoğlu’nun 1932-1973 yılları arasında yazmış olduğu çok sayıda bilimsel eseri, makale ve incelemeleri vardır.